Beachfront Residence & Guest House

The existing house suffered severe damage from Hurricane Sandy, resulting in its required demolition.  The new Main House was elevated above 100-year flood elevation on pile-supported piers, with garage/storage area below enclosed by break-away walls. The first floor has an open plan with airy, view-oriented spaces flowing around a central stairway; the second floor has efficiently organized bedrooms, office, laundry, and bathrooms, along with a spacious master bedroom suite with 3-sided water views and a sundeck.

 

The Guest House has multiple dormers and projected balconies, creating a boathouse / nautical ambiance.  Wraparound windows and French Doors on both levels view the Main House entryway and coastline beyond maximizing water/marsh views, while maintaining spatial economy and flow within the modest footprint.